Epsom Soli Gel

 

Uputstvo  za upotrebu  epsom soli gela

Mnogi potencijalni korisnici Epsom soli jednostavno nemaju vremena da se banjaju u kadi ili imaju tuš kabinu i uskraćeni su za blagodeti  epsom kupki, ali mogu da koriste  Epsom soli gel kao konforni način za snažnu detoksikaciju  organizma.

Nakon radioaktivnog zračenja  delova tela  (prelomi , mamografija, snimanje zuba i sl. ) u cilju sprečavanja radioaktivnih materijala  da se stacioniraju i migriraju u telu  možete pomoći vašem telu da  se detoksikuje izlučivanjem  produkata  kontaminacije  jer je naša koža glavni organ za eliminaciju  toksina. Osim terapijskih kupanja u epsom solima u prilici smo da koristimo i konforniju varijantu pomoću epsom soli gela.

Natopite gel u navlažen sunđer i utrljavajte na oprano ugrejano  telo  5 do 15 minuta. Telo će odmah kao kod balneoloških kupki  upijati jone magnezijum sulfata. Isperite  telo toplom vodom i osušite frotirom.

Ako želite da se detoksikujete od: izloženosti teškim metalima,ugljenikovim jedinjenjima ( ugljen monoksid, smog ), insekticida, pesticida, herbicida iz hrane, sprejeva, dezodoransa, antiperspiranata , ako ste izloženi niskim nivoima  elektromagnetnog  i jonizujućeg zračenja  možete  povremeno koristiti ove načine detoksikacije u cilju prevencije organizma od kontaminacije. Dok utrljavate  gel u zagrejano telo možete  u gutljajima piti  tople  čajeve    ili alkalizovati svoje telo pijenjem  u gutljajima rastvora  ½ kašičice sode bikarbone  u čaši tople vode .Vaša iskustva će sigurno biti prijatna.

Za detoksikaciju  od:

  • Rentgenskih  zračenja delova tela

  • Mamografije

  • Antiperspiranata

  • Dezodoransa, farbi za kosu

  • Sprejeva, osveživača prostorija

  • Nikotina,  smoga, polena

  • Herbicida iz hrane

 

Epsom soli gel razbija uporne masne naslage i  smanjuje nivo  kortizola, hormona koji skladišti salo i utiče na  rad srca.

Smanjuje oticanje nogu i zglobova

Smanjuje  oticanje proširenih vena na nogama

Čisti  lice od kancerogenih supstanci iz kozmetičkih proizvoda

 

Epsom soli – balneološke kupke

Sipanjem epsom soli u toplu vodu vi ste u stvari napravili  termomineralnu kupku i možete koristiti  njena termička, mineralna, inhalatorna   i mehanička dejstva . Takva voda  brzo prolazi kroz kožu noseći minerale  koji se  deponuju  u  epidermalnom sloju kože. Organizam će te minerale resorbovati (upiti) iz epidermalnog sloja  za 24 sata. Inhalacija  takvih termo kupki  višestruko nadmašuje  perkutanu apsorpciju što bi trebalo da koriste ljudi sa bolesnim  plućima.

Mehanizmi delovanja ovih termomineralnih kupki se u vidu nadražaja prenose neurohumoralnim putem na organe i sisteme  u telu stvarajući  acetilhonin, histamin, serotonin i druge bioaktivne materije koje su nam neophodne. Epsom kupka ima specijalne, stimulativne  efekte  i na mezenhim      (vezivno tkivo ) .  Sumpor koji se  tu nalazi  u vidu sulfatnih jona slabi alergijsku  reakciju, a  ima i  keratolitičko delovanje na koži, što veoma dobro znaju i koriste profesionalni kozmetičari.

Nedostatak sumpora i magnezijuma  može uzrokovati promene na noktima , kvalitetu kose, kože  i hrskavici  što je osnova degenerativnog  reumatizma.  Metabolički efekti  ovakvih kupki  snižavaju nivo urične kiseline kod gihta, obaraju nivoe glukoze u krvi, ublažavaju toksične promene jetre  a  kod trovanja teškim  metalima oslobađaju osmotskim delovanjem  organizam  od otrova - kroz mokraću i znoj.

Efekti svake balneoterapije  se baziraju na hemijskom  , termičkom i mineralnom sastavu voda. Epsom soli su milenijumima  unazad bile  u jezerima, banjama  koje mi nismo mogli koristiti ali smo sada u prilici da od tih prirodnih minerala bez poteškoća pravimo željene mineralne koncentracije  čak i sa udarnim dozama.

Iznalaženjem adekvatnog odnosa između doze prirodnih faktora i opšte reaktivnosti našeg  organizma mi možemo poboljšati obim pokreta u zglobovima, smanjenje spazma,  psihofizičko  opuštanje i relaksaciju,  smanjenje bolova  i poboljšanje cirkulacije.

Epsom soli gel  spada u  najkonfornije varijante  apliciranja  sulfatnih jona . Korisnici koji imaju sve manje vremena da posvete sebi sada su u prilici  da odmah nakon tuširanja toplom vodom  nanesu epsom soli gel  na ugrejano telo . Utrljavanje i umasiravanje  kombinovano sa limfnom masažom može znatno da detoksikuje naš organizam za vrlo kratko vreme i čak prevaziđe efekte balneoloških kupki.

Nakon tretmana  ( 5 do 15 minuta ) samo isperite telo bez šamponiranja.